Cartells de la vida moderna

L’eix vertebrador i motiu d’inspiració es la imatge del cartell al carrer. El rètol de l’entrada amb volum explica el dinamisme i la importància de la recerca de tipografies i de maneres de col·locar-les que va tenir en la elaboració del cartellisme aquesta tria de models de lletres, posicions de les mateixes, tria de paraules i diversitat de frases.

Ja a la primera secció l’agrupació dels cartells , amb la imatge de la Rue d’Alexandrie de Paris indiquen el dinamisme de la publicitat en l’època. Museísticament ho hem traslladat amb l’agrupació de cartells de diferents mides i colors col·locats quasi superposats utilitzant bases de diferents colors que poden recordar cartells que estaven anteriorment, ja que en la publicitat al carrer els cartells (malgrat siguin esplèndids) acaben tapats un altre una mica mes novedòs.

Una llum de menjador penjada com si fos un fanal de carrer, un protector que pot recordar-nos un balcó, un quiosc que el fem servir de suport de publicitat, i de nou,  les agrupacions de cartells a diferents alçades com buscant la col·locació més publicitària volen ser una reproducció de l’atmosfera urbana que suportava aquest publicitat tant artística i promotora de una vida moderna i diferent, més social i compartida.

Finalment l’exposició acaba en un referent al cinema i als  espectacles i vida nocturna, que en aquesta època de canvis moderns es proposava la dilatació del temps de vida social a la nit per gaudir de cinemes, teatres i oci nocturn.