Le Corbusier

Una exposició en col·laboració amb el MOMA de NY

L’exposició “Le Corbusier. Atles de paisatges moderns” al CaixaForum va ser tot un repte. El muntatge es va centrar en crear una atmosfera on el visitant pogués viatjar a través de l’obra de Le Corbusier descobrint també els àmbits d’actuació a diferents parts del món, seguint la trajectòria de l’artista i coneixent l’obra a través del temps.

Des de l’òptica global i paisatgística, l’exposició es va argumentar i presentar en l’ordre de les seccions i subseccions que proposà el comissari. Aquest ordre es mostrava en un recorregut linial, representat mitjançant l’expressió horitzontal que utilitza com a referència la fenêtre en longeur.

A la vegada, el disseny del muntatge va fer una clara aposta espacial i funcional on també destacaven les recreacions o reproduccions dels espais arquitectònics. Les fotografies actuals de gran format es van situar a un nivell físic més elevat que la resta de l’obra pròpia de l’autor creant una atmosfera contemporània. També es van col·locar vitrines i taules, i es van fer projeccions.