Vil·la Maite

Una llar amb nom de dona

Allò pretès en aquest projecte es podria resumir amb la pregunta: és possible una transposició d’un text poètic cap a l’Arquitectura? Més enllà de buscar els suggeriments d’un text poètic, classificar-los, i representar-los arquitectònicament, en aquest projecte vam intentar mitjançant la capacitat d’abstracció estructurar un nou marc de referència on projectar. En el projecte de Vil·la Maite, el text que ens va acompanyar va ser el poema “In Memoriam”, de Gabriel Ferrater.

 

L’habitatge es troba en un entorn de primeres residències. Els 330 m2 construïts i 70 m2 de porxos i piscina es distribueixen en una planta i mitja. Dues rampes de gran amplada com si fos un carrer interior estructuren el programa, en mitges plantes intercalades: dues habitacions dobles amb bany, cuina, estar, menjador, piscina i estudi.

Les façanes s’alcen a partir del diàleg amb els elements de l’entorn: un arbre, un panell publicitari, una construcció desafortunada, un bosc veí… Es van respectar les vistes i alhora també es va construir un lluernari de 5×6 metres que permet que la llum arribi a molts més racons de la casa. A dalt a la coberta hi ha una zona transitable habilitada com a solarium.

El projecte en dades

  • Localització: Reus
  • Superfície: 370 m2